Anda Juga Mungkin Berkenan

Selasa, 4 Januari 2011

Nak Sangat Trafik, tulis Je Blog Pornografi

Ini entri kedua aku tentang panduan, petua, tips dan perkongsian tentang dunia blog, terutama ilmu tarik menarik trafik ke blog. Entri pertama aku pernah tulis berkaitan Berapa Panjang Nak Tulis Entri. Semua ni aku tulis berdasarkan pengalaman aku yang tak seberapa ni. Aku bukan otai ya...baru nak cuba-cua tulis. Maklumat ini memang 100 peratus boleh dipercayai, namun...aku sarankan supaya anda tidak praktikkannya. Kenapa? Dah baca nanti barulah anda tahu kenapa hu hu hu...jom tengok!

Satu ketika, aku pernah terbaca tentang rungutan keluarga mangsa yang terlibat dalam kemalangan ngeri di Simpang Ampat yang melibatkan dua buah bas, tiga buah kereta dan sebuah van dahulu. Seorang pak cik keluarga mangsa meluahkan rasa sedihnya dengan blogger dan pengguna Buku Muka yang menulis tentang kemalangan berkenaan terutama meletakkan video di tempat kejadian. Pak Cik tersebut tertanya-tanya mengapa ramai blogger dan pengguna Buku Muka ini sentiasa mengemaskini maklumat berkenaan.

Jawapannya memang mudah; trafik! Pak cik itu tidak tahu kenapa ramai orang mengejar trafik [Kak Jie telah buktikan bahawa trafik bukannya faktor utama penyumbang duit di nuffnang, sila jenguk sini, juga seorang blogger lain di sini]. Jadi, sila abaikan ketidaktahuan pak cik tersebut. Dia memang bukan pengguna Buku Muka atau blog yang tegar (mmmm macam aku juga, bezanya...aku tahu sikit je dari pak cik tu). Jadi, bagi blogger yang ingin mengejar trafik, di bawah aku letakkan panduan bagaimana untuk menarik trafik ke blog anda. Namun, AWAS! Aku tidak akan bertanggungjawab dengan kerosakan moral, minda dan akhlak yang bakal anda lakukan jika mengikut panduan berkenaan. Tepuk dada tanya iman. Pastikan anda tahu niat sebenar anda berblog. Niat paling best bila anda tulis blog kerana Allah. Bila niatnya sebegitu...tak kan nak buat blog serupa dengan blog kamasutra ya tak?


Klasifikasikan blog anda jika mahukan trafik yang mencanak datang. Mengikut kajian, terdapat tiga jenis blog yang akan mendapat perhatian di dunia maya. Jika anda mahukan trafik yang tinggi, maka binalah blog-blog seumpama ini;

1. Jadikan Blog Anda Blog Yang penuh dengan kisah pornografi, cerita seks, gambar lucah dan video 18sx
Blog jenis ini akan diterjah trafik yang sangat tinggi. Menurut kajian, blog dan laman web jenis ini sangat popular di serata dunia. Setiap entri yang anda kemas kini dengan cerita sebegini pasti akan mendapat sambutan. Blog yang tidak terdapat unsur-unsur ini pun (blog akupun selalu juga terbabas dimasuki oleh insan yang dahagakan perkara sebegini, walaupun seingat akulah... Tak pernah tulis pun tentang cerita seru yang menggelegakkan arus darah dan nadi) ada masanya didatangi insan-insan yang mahukan cerita seru begini. Sebab itu ada blogger gunakan tajuk-tajuk panas untuk tarik trafik walaupun apa yang ditulis tak ada kaitan langsung dengan tajuk.

Jika anda nak kaya cepat dengan trafik yang tinggi, silalah bina blog jenis ini. Namun, usah ditanya hasilnya itu HALAL atau HARAM. Anda sendiri mampu menjawabnya. Itupun jika anda mengutamakan HALAL itu lebih daripada nilai RINGGIT...hu hu hu Kalau anda nak juga buat blog jenis ini...sendrey mau ingat! Aku tak masuk campur dalam bab kira mengira buku timbangan anda di Padang Mahsyar!

PssssT: aku tengah belajar nak tulis entri yang pendek, cukuplah takat ni dulu ya...sambung lagi dalam entri akan datang

PsssT: tengah tulis entri tentang Dhaka, ambil masa sikit...masih batuk, demam, selsema dan lelah kehabisan tenaga. SabaQ ya...

14 ulasan:

Aku Ibu Muda berkata...

tulis sket je pasal porno...berduyun masuk baca..hihii

orang kita nih ramai gersang gamaknya...

Contest: Saya Nak Shawl Ini & Entry Terkini: Berbagi Suami (Read: Berkongsi Suami)

gadisBunga berkata...

haha!!! mmg tips terbaik! dah penah try kat blog kite. mmg menjadi.

pantang betul depa2 ni....suke benau cari bende2 cenggitu. ish!

anyss berkata...

AIM: tak tulis macam tu ada yang sesat, apalagi kalau tajuknya dah macam tu...huh! semput nafas!

GB: trafik untuk blog macam ni bersifat "dunia" bukan Malaya je...

azieazah berkata...

Sekali pun kita nak try, kalu tak pandai menulis, tak jadik jugaaa...

Berterabur jer nanti, belum kira terketar-ketar tangan lagik. uishhhhh!

Buang karan jer lah!

anyss berkata...

Azieazah: Yang terketar-ketar tangan tu sebab tau benda tu SALAH. Kalau tak rasa berSALAH, tak ketar pun ;)

antara moral dan $, mana satu kita pilih akan tentukan siapa diri kita sebenar

Kasim Ahmad berkata...

info yang berguna.. :)

zeqzeq berkata...

setuju dan betul

topik "..BASAH...' saya pernah cuba..trafiknya memanng 'BESAR kemaluan '..bila dilihat/scan meter..saya hanya test..lepas itu kena hidden/draf.. selepas 3 hari.lagi satu melibatkan Psikologi dan emosi..

samada ceramah agama di dewan dan surau atau blogging..trafik dari golongan wanita..memancing..trafik..

bermain dengan emosi..

anyss berkata...

Kasim: selamat datang

ZZ: Bangga betul bila ZZ bersetuju sebesar itu ;)

Antara BASAH main hujan, dengan basah Main-main, tetap ramai yang teruja nak tahu...anak-anak sekolah rendah lebih tahu berbanding orang dewasa bila dunia semakin terbuka.

Nak tanya orang dewasa pasti kena SEKEH, tanya Inche Google...semuanya terjawab kecuali "cara buat bubur asyura versi Kedah" hu hu hu

eelobor berkata...

laaa, inagtakan banyak contoh sebab guna ayat "binalah blog2 seumpama ini"... rupanya ada satu jer. hihihihi

anyss berkata...

Eelobor: Tak ada contoh sebab saya tak pi blog2 atau website sebegini, kena serang virus nanti ;) ----> tau la komputer Kerajaan Malaysia, tapi kena juga bertanggungjawab untuk menjaganya. Apalagi nak guna internet kelajuan tinggi LAN yang percuma ni...esok lusa kena tanya dalam kuboQ payah nak jawab hu hu hu

Mak Su berkata...

hihihi, blog kamastura.. ok gaks tu ;)

anyss berkata...

Mak Su: selamat datang. Masa sekolah dulu, saya suka membaca, ingatkan buku kamasutra tu macam novel...sekali tengok hu hu hu lintang pukang lari

Sam Posmen berkata...

lumrah manusia normal tertarik akan seks. masalahnya sekarang semuanya sudah jadi abnormal. sadis!

new blogger
http://samposmen.blogspot.com

anyss berkata...

Sam Posmen: Selamat datang n sila datang lagi lain kali.

Lagi disorok dan menjadi taboo tentang sesuatu perkara, lagilah rasa ingin tahu tu melimpah