Jumaat, 15 Mac 2013

Gambar Guru Hina ATM PDRM di Lahad Datu Ditangkap


Sehari dua ni riuh rendah di dunia maya tentang seorang guru menghina ATM PDRM yang bertugas di Lahad Datu di FB nya. Sebegitu ramai orang menegur perbuatannya itu sama ada di bahagian komen FB atau menulis entri di blog, tidak mendatangkan kesan. Malah dia semakin galak membuat penghinaan dengan menggelarkan perjuangan menghapuskan penceroboh @ pengganas di Lahad datu sebagai “mati katak”, manakala para tentera dan polis pula digelar “anjing” dan ‘doggie”.

Sedih. Kalau dia orang yang tidak dapat pendidikan yang sempurna, bolehlah kata. Namun, bila libatkan golongan pendidik yang sudah berzaman diiktiraf sebagai insan mulia, memang sangat tidak wajar untuk berlaku.

Berikut jawapan kementerian pelajaran berhubung isu guru menghina ATM dan PDRM yang melakukan operasi Ops Daulat menghapuskan pengganas Suluk di Lahad Datu;Melalui FB PDRM, VAT 69 dan Kelab Penyokong PDRM, guru berkenaan telahpun ditahan. Nak tengok wajah guru yang menggelarkan para perwira negara yang bersabung nyawa di Lahad Datu sebagai “anjing” dan “doggie” tu?. Silalah tengok di blog Keris Putera.

Sebagai anak kelate aku memang dukacita dengan apa yang berlaku. Tetapi sebagai anak Kelantan juga, aku sangat bangga bila Sultan Kelantan ziarahi keluarga Ahmad Hurairah. Subhanallah. Allahu akbar.

Sumber: utusan malaysia

Baginda Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V bukan sahaja berangkat menziarahi dan menyertai majlis tahlil untuk Allahyarham Koperal Ahmad Hurairah Ismail, 24, di kediaman keluarganya di Kampung Bayu Lalang. Baginda juga mengetuai bacaaan tahlil yang turut disertai kira-kira 200 orang terdiri daripada ahli keluarga dan penduduk setempat.

Mengiringi baginda ke majlis tersebut ialah Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kelantan, Datuk Seri Mustapa Mohamed; Panglima 8 Briged, Brigedier General Datuk Mohamad Zaki Hamzah dan Ketua Polis negeri, Datuk Jalaluddin Abdul Rahman.

Moga-moga kedatangan sultan kebanggaan kami ini sedikit sebanyak mengubati kesedihan keluarga arwah.


2 ulasan:

Dr K berkata...

Khabarnya...Cikgu tu mmg ada mental problem...So kalau di bawa ke jawatankuasa Psikitari, mungkin dia lepas dari dakwaan..

anyss berkata...

Daddy Ziyyad: ngajar pendidikan seni je pun stress sampai mcm tu?

Daku syak, dia kekurangan kasih sayang & tak mampu motivasikan diri. Lepas tak apa, asal nanti tidak ganggu orang lain. bagi je lah pencen khas kat dia...mungkin dia boleh buat sesuatu yg dia suka, yg tak buat dia stress. apa pendapat pakar?