Sabtu, 2 Mac 2013

Gambar Ketibaan Jenazah Komando Polis Yang Terkorban dalam Pencerobohan Sulu di Lahad Datu


Entri ini aku buat khas untuk mengenang jasa dan sebagai penghormatan kepada dua orang perwira Negara iaitu Inspektor Zulkifli Mamat dan Kopral Sabaruddin Daud yang gugur mempertahankan Negara dalam kejadian tembak menembak di kampung Tanduo, Lahad Datu, Sabah.

DariNya kita datang, kepadaNya jua akan kembali. Alfatihah. Semoga roh mereka ditempatkan bersama para suhada. Aminnnn. Takziah juga kepada seluruh keluarga mereka.

Kumpulan penceroboh Sulu dipercayai seramai lebih kurang 180 orang termasuk 30 orang yang bersenjata api yang di ketuai oleh Raja Muda Agbimuddin Kiram di kampung Tanduo, Lahad Datu, Sabah. Semua kejadian dan peristiwa berdarah ini boleh baca semula di entri berikut;
arwah Inspektor Zulkifli Mamat dan arwah Kopral Sabaruddin Daudarwah Inspektor Zulkifli Mamat dan arwah Kopral Sabaruddin Daud Bersama keluarga tercinta


Ketibaan jenazah dinanti dengan rasa sayu
Penghormatan terakhir dari dua orang wanita yang sangat kuat: isteri dan ibu


Semoga roh mereka dicucuri rahmat. Aminn.
Semua gambar-gambar diambil dari FB PDRM.

Lebih banyak gambar-gambar selepas ketibaan jenazah dan penghormatan terakhir daripada kaum keluarga arwah Zulkilfi Mamat dan Sabaruddin Daun boleh dilihat di blog Bulan Purnama.
2 ulasan:

gadisBunga™ berkata...

ya Allah...sedih sangat... semoga Allah cucuri rahmat ke atas arwah yang berjuang pertahankan negara...

anyss berkata...

GB: mereka sangat berani...bukan semua orang seberani itu, kita pun blm tentu