Sabtu, 15 Mac 2014

Terkini Sidang Akhbar MH370 Oleh PM Najib Razak


Laporan agensi berita luar negara (termasuk Associated Press) melaporkan Boeing 777-200ER yang dikemudi oleh Kapten Zaharie Ahmad Shah, 53, dan pembantu juruterbang, Fariq Abdul Hamid, 27, yang membawa 227 penumpang dan 10 anak kapal mungkin dirampas. Penyiasat telah membuat kesimpulan bahawa salah seorang juruterbang atau terdapat individu lain yang mempunyai kemahiran mengendali pesawat telah merampas penerbangan Malaysia Airlines (MAS) MH370.

Dalam sidang akhbar berkaitan pesawat MH370 di Hotel Sama-Sama, Sepang kira-kira pukul 1.30 tengah hari tadi, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, pihaknya masih menyiasat kemungkinan pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH370 dirampas. Katanya, pesawat tersebut mungkin terbang sejauh Kazakhstan dan Indonesia.

usah berputus harap untuk memohon kepada Dia


Kesimpulannya: belum ada kata muktamad sama ada pesawat MH370 dirampas atau tidak. Semuanya masih lagi misteri. Masih menjadi teka teki dan tanda tanya seluruh dunia dengan misteri kehilangan MH370.

Video penuh sidang media khas operasi mencari dan menyelamat MH370 oleh Perdana menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak pada 15/03/2014Aku tak nak komen apa-apa, biarlah orang yang pakar buat kerja mereka. Aku tak tahu apa-apa pasal kapal terbang, jadi aku tak boleh nak cakap lebih. Mereka lebih tahu. Karang aku komen, nampak benarnya tayar kapal terbangpun aku tak pernah sentuh. Dan aku amat yakin, mereka yang berkaitan dengan kehilangan ini tak cukup tidur sejak seminggu lepas. Kalau boleh, aku nak pergi beritahu mereka setiap seorang (orang MAS, tentera Udara, darat, laut, bomba, bla bla bla …termasuk wartawan semua, TIDAK TERMASUK Bomoh VIP yang mahu menampar KJ), semoga kerja keras kalian semua diberkati dan dimudahkan Allah. Rakyat Malaysia sangat berterima kasih dengan dedikasi kalian semua. Boleh gitu?

Makin hari, aku rasa makin tawar hati nak tengok berita, baca akhbar, baca blog dan segala-galanya tentang misteri kehilangan MH370. Selain dari penat nak tapis berita mana satu yang sah, mana satu yang spekulasi, mana satu teori bagai…hati juga tak larat dah nak tengok cerita mengarut tentang Bomoh VIP pakcik Bubu, pelbagai parody, gambar-gambar pelik dan trending semasa. Belajarlah untuk sensitif dengan perasaan orang lain. Bergurau itu ada had dan batasannya...salah gurau, jadi gurau bewak. Maafkanlah hatiku ini ya…ampunilah kami.

Semoga kita tidak pernah putus harapan dan sentiasa memohon kepada Dia.
2 ulasan:

mamawana berkata...

Assalamualaikum

Sana sini lapuran ini itu... semuanya juga kabur lagi mengaburi. istiqamahlah dgn doa doa kita.

Unknown berkata...

sama macam saya la,.makin lama makin malas nak godek2 berita kat suratkhabo ke kat blog ke...lagi2 yang post kat fb tu.memang tak klik la nak baca.sebab tau dah kalau baca buat pening kepala je..