Entah apa ke sebabnya, tak semena-mena teringatkan benda ni;
Yaaaa....sepatutnya pulut kuning dan ayam masak pedas, tapi dek kerana tak ada pewarna kuning, pewarna merahpun jadi lahhhhhhhh!
Orang lain makan pulut kuning dengan rendang, tapi aku lebih suka makan dengan ayam masak pedas @ merah. Pulutnya pulak tak mahu yang tanak punya, tapi KUKUS hu hu hu entah siapalah nak kukuskan untuk aku ni!
14 ulasan:
Kakcik dah makan pulut kuning sampai pening dua tiga hari lepas. :)
kakcik: semua tu gara2 save gambar2 dari kamera dlm komputer ---> byklah pulak gmbr makanannya.
Entah bila dapat mengukus gamaknya.
laa.... pulut ke tu..
ingat apa kebendanye la kaler merah mengancam gitu..
bahahaha..pulut merah!
kakngah: tadak kaler kuning, jadilah kaler merah menyala. Yg merah menyala ni sesuai kalau letak dgn "lompat tikam" sbb kombinasi warna hijau, putih & merah...baru comey ;)
Daddy ziyyad: kat kelantan, biasa je pulut merah. pulut kuning pun tak berapa kuning tapi lebih kepada oren. Jarang jumpa pulut yg betul2 kuning. nasib baik tadak pulut hijau hu hu hu tapi, wajik ada jugak kaler ijau ;)
dapnye! dapnyer!!
eh leh plak warna merah ek
GB: terkonang2 kat tekak ni ;)
Diana: kalau kunyit hidup, rasanya sedap tapi serbuk kunyit tu bagi rasa yang semacam je...tu pasal rela letak kaler merah tu ;)
Anyss...first time akak tengok pulut ala2 merah cam gitu masa duduk kat Jertih, gi pasar tani Kuala Besut.
JunAina: Akak, Besut dgn kelate tu sempadan, byk juga budaya & dialek yg sama...
-----> nasib baik saya tak letak kaler pepel, kalau tak Azieazah mesti berkenan punya ;)
Yepp..next time nk buat pulut kaler lain dr kuning..pasti gempak! !
Laaaa..pulut gamaknya hehehe..
Catat Ulasan