Sabtu, 31 Mei 2014

Pahang Mara Ke Final Piala FA

Bola Sepak Piala dunia berbelas hari lagi, tapi tengah hangat sekarang ni perlawanan akhir final Piala FA. Semalam Pahang bertemu JDT untuk menentukan siapa yang layak ke perlawanan akhir Piala FA.

Jaringan tunggal Faizol Hussein pada minit ke-81 membawa Pahang melangkah ke perlawanan akhir Piala FA selepas menundukkan Johor Darul Ta'zim (JDT) 1-0 pada separuh akhir kedua di Stadium Darul Makmur. Faizol berjaya menggamatkan stadium yang dipenuhi kira-kira 30,000 penyokong setia Tok Gajah dengan tendangan cantik ke kiri gawang gol menewaskan penjaga gol lawan, Izham Tarmizi Roslan. Pahang mara menerusi angregat 2-1 selepas kedua-dua pasukan terikat 1-1 pada separuh akhir pertama.

Nak tunggu final Piala Dunia tak tau lagi bila…mulanya pun belum lagi. Jadinya, jom lah kita pakat nengok Final Piala FA.

Malam nanti Kelantan berentap Felda United untuk menentukan pasukan yang layak bersama Pahang di pusingan akhir Piala FA. Gomo Kelate Gomo. Pertarungan memang akan sengit, namun, dah tentulah jantung rasa nak gugur huhuhu hu itu yang malas nak tengok tu!

Kalau nengok 10 minit terakhir sebelum habis perlawanan akhir Piala FA untuk mengetahui siapa juara piala FA 2014 boleh tak? kira halallah ya !


Tiada ulasan: