Sabtu, 31 Mei 2014

Mayat Suspek Penggal Kepala Kanak-Kanak Ditemui


Semalam kita dikejutkan dengan penemuan mayat kanak-kanak dua tahun lebih tanpa kepala dipercayai dikelar di Sungai Klang, berhampiran Stesen Komuter Kuala Lumpur di Jalan Hishamuddin. Hari ni suspek pembunuh kejam kanak-kanak tanpa kepala itu ditemui terapung di Sungai Klang berhampiran tol Sunway pada kira-kira 3 petang tadi. Mayat ditemui dalam keadaan terlentang itu ditemui orang awam yang memaklumkannya kepada polis.

Kalau baca perincian saksi yang menceritakan bagaimana mereka nampak lelaki itu membunuh mangsa, tak sanggup nak baca. Tak mampu nak bayangkan macam mana. Subhanallah. Tak ada hati perut.

Hari ini juga identiti lelaki yang jadi suspek ini mula dibongkar, kononnya pernah dipenjarakan bersama ayah kanak-kanak tersebut dan baru dibebaskan dari penjara kurang enam bulan. Identiti ibunya juga mula diperkatakan. Aku tak mahu komen apa-apa tentang itu, namun bagi aku, bila kita bersedia untuk ada anak, makanya perlulah bersedia untuk jadi ibu bapa.

Tugas ibu bapa itu terlalu berat dan tidak boleh fikirkan diri sendiri sahaja. Bila difikirkan tentang beratnya tanggungjawab itu, barulah rasa nak insaf sekejab dengan apa yang telah Allah takdirkan untuk diri ni. Yaaaa....Dia maha tahu apa yang mampu aku lakukan, apa yang tidak. Makanya, syukuri aje seadanya kehidupan ini. Jangan nak tamak!


2 ulasan:

PCL berkata...

fenomena sekarang...mungkin akan ada lg kedegaran kes sama seumpamanya berlaku ; sy tidak mendoakan tetapi ambil iktibar dan sentiasa berhati2 dan awasi anak2 kita.

anyss berkata...

Pakcik Lie: terlalu tak berperikemanusiaan buat sampai tahap tu kat anak syurga itu...itu yang tak boleh terima. Yang dikesalkan juga....mengapa anak2 sekecil itu dibiarkan turut bergelandangan sedangkan si ibu ada keluarga di Cheras. kenapa terlalu pentingkan ego sendiri, kenapa tak fikirkan kesihatan dan keselamatan anak tu lebih utama huhu huhu ---> sowiiii dah terlebih emosi sudaaaa