Isnin, 19 Mei 2014

Hukum Allah Tak Lengkap Katanya


Barangkali dia tidak puas hati bebenarnya dengan hukum Allah, Hukum Hudud. Katanya tak boleh dilaksanakan sebab Malaysia negara majmuk. Padahal, kerajaan terawal dalam Islam sendiri telah laksanakannya bila tahun Hijrah bermula itupun kerajaan Majmuk. Ada aje masyarakat bukan muslim masa tu.. Tang celah mana tak sesuai aku sendiripun tak tahu. Dia tahulah kot...itupun kalau dia tahu. Tapi aku agak, dia lagilah tak tahu. Kalau dia tahu, dah tentu dia akan kata Hukum Hudud adalah undang-undang paling lengkap di alam maya ni.

Bila undang-undang Islam ditentang oleh orang Islam sendiri, apa nak dikata lagi. Sebenarnya tak susahpun nak tarbiahkan orang bukan Islam tentang undang-undang Islam ni, tengoklah Falexia Yap contoh tu, bukan ada orang paksapun, tapi yang payahnya adalah bila berdepan dengan bangsa Islam yang jejaknya entah kat mana. Macam tak boleh nak bezakan orang Islam jenis ini dengan kapal selam, sebab dua-dua objek ini boleh tenggelam. Salah tempat tenggelam, tak timbul terus!

Nak tenggelam, tenggelamlah sensorang. Yang dok tarik ramai orang tenggelam tu pasai apa? Takut sunyi tinggal bersama Fir’aun ka nanti?

Kalau dah musuh Allah tu...musuh aku juga! Tak payah dok kata gimik ke apa, aku tak hairan sekumanpun!

Tiada ulasan: