Jumaat, 24 Oktober 2014

Muhdalena Power Rangers Lari Dari Hospital

Ingat lagi kes amuk di Putrajaya dengan pedang Samurai untuk gulingkan kerajaan Malaysia? Muhdalena Ahmad, wanita yang terlibat dengan kejadian amuk di depan Kompleks B, Jabatan Perdana Menteri di Putrajaya dua tahun lepas, melarikan diri dari Hospital Sultanah Aminah (HSA) pada Khamis.

Muhdalena, 30, yang merupakan tahanan di Hospital Permai, Tampoi dimasukkan ke HSA Ahad lepas kerana bersalin, didapati hilang dari hospital itu pada kira-kira 9 pagi. Tak tahulah pulak dia hilang seorang diri ke atau hilang bersama dengan bayi yang baru dilahirkannya.

Muhdalena pernah dituduh di Mahkamah Putrajaya, Kuala Lumpur mengikut kesalahan Seksyen 506 Kanun Keseksaan dan Seksyen 7 Akta Bahan Kakisan, Letupan dan Senjata Berbahaya. Dia mendapat perintah mahkamah Putrajaya untuk dimasukkan ke Hospital Permai mengikut Seksyen 348 Kanun Prosedur Jenayah (Akta 593) demi penjagaan selamat orang yang dibebaskan.

Kepada sesiapa yang mempunyai maklumat diminta menghubungi pihakpolis di talian 07-2212999. Sila laporkan kepada pihak polis ya, kang tak pepasal kena amuk lagi. Dia bukan sahaja terkenal kenarana mengamuk dengan pedang semurai di Putrajaya tetapi hadir ke mahkamah memakai topeng Power Rangers.

Tiada ulasan: