Rabu, 22 Oktober 2014

Selamat Pengantin Baru TMJ

Wahhhhhh!!! TMJ Tunku Mahkota Johor Tunku Ismail Sultan Ibrahim, 30, bakal melangsungkan pernikahan dengan Cik Khaleeda Bustamam, 21. Istiadat pertunangan dan pernikahan TMJ-Cik Khaleeda itu akan berlangsung di Istana Bukit Serene pukul 10 pagi. Istiadat pernikahan dikendalikan Mufti Johor Datuk Tahrir Samsuddin.

Hanya kerabat dan keluarga terdekat kedua-dua pasangan dijemput menghadiri istiadat pertunangan dan pernikahan itu. Jadi, orang lain jangan nak menyebok yaaaaa. Jangan ceroboh majlis orang huhuhuhuhu padahal aku jeles tak dijemput!

Cik Khaleeda akan dikurniakan gelaran Che Puan, isteri kepada Tunku Mahkota Johor selepas istiadat pernikahan itu.

Istiadat persandingan Tunku Mahkota Johor dengan Cik Khaleeda akan diadakan di Istana Besar, Johor Baharu pada 7.30 malam, 8 Nov depan. Istiadat persandingan itu bakal berlangsung secara sederhana tetapi penuh dengan adat istiadat diraja Johor dan ketenteraan, dijangka dihadiri oleh kira-kira 1,200 jemputan dari dalam dan luar negara. Tiada liputan media bagi istiadat berkenaan.


Biodata TMJ, Tunku Mahkota Johor

Tunku Mahkota Johor diputerakan pada 30 Jun 1984 di Johor Baharu dan merupakan putera sulung daripada enam adik-beradik kepada Sultan Johor dan Raja Zarith Sofia. Mendapat pendidikan awal persekolahan di Johor Baharu sebelum melanjutkan pendidikannya di Australian International School, Singapura pada 1999 dan Hale School di Perth, Australia.

Bermula 17 Julai 2003 hingga 11 Disember 2004, Tunku Ismail menjalani latihan ketenteraan di India Military College di Dehradun, India dan ditauliahkan pangkat Leftenan. Baginda menempa sejarah apabila menjadi rakyat asing pertama mengetuai Rejimen Berkuda Tentera India memberi tabik hormat kepada Presiden India, A.P.J Abdul Kalam sempena sambutan Hari Kebangsaan India ke-58 pada 20 Januari 2007.

Biodata Cik Khaleeda Bustamam

Cik Khaleeda dilahirkan pada 16 Julai 1993 di Kuala Lumpur dan merupakan anak bongsu kepada lima adik-beradik kepada pasangan Bustamam Daud dan Aziyah Abdul Aziz. Beliau menerima pendidikan awal di Sekolah Rendah Kebangsaan Taman Seri Gombak (2000 -2003), sebelum meneruskan pendidikan awalnya di Sekolah St. George's Hanover Square, London pada 2003 hingga 2004.

Cik Khaleeda melanjutkan persekolahan menengahnya di Westminster Academy London pada September 2004 hingga Julai 2008 dan di Sekolah Sri Utama, Kuala Lumpur sekembalinya ke Malaysia pada 2010.

Waaaaa hebatnya dia. Hebatlah kan boleh kahwin dengan anak raja…kalau macam aku ni, boleh berangan nyanyi lagu Laju Buaiku Laju macam LATIFAH OMAR dalam filem bawang putih Bawang Merah pun dah banyak bagus tu.Fuhhhhhh! Selamat pengantin baru TMJ dan Cik Khaleeda Bustamam. Moga bahagia hingga syurga.

Mmmmmm TMJ dan Cik Khaleeda bina masjid pada tahun baru Hijrah rupanya. Jangan lupa baca doa akhir tahun dan doa awal tahun ya... Apa maknanya maal Hijrah pada kalian?

Mmmmmm ada sesape nak belanja kek tak? Opssssss!!!!3 ulasan:

eelobor berkata...

Alhamdulillah.....tahniah

LuvHaryani berkata...

Pernah jumpa TMJ dan Sultan Johor masa belajar kat Johor dulu. Tahniah TMJ :)

makcikkantin berkata...

untung la kan pasni dia dapat title cik puan.....sabaq ya anyss.....belum jumpa "katak" sesuai yg boleh tukar jadi prince