Khamis, 25 April 2013

Video Banjir Kilat di Kuala Lumpur


Hujan lebat sekitar Lembah Kelang bermula kira-kira pukul 4.30 petang semalam. Masa tu aku baru terhegeh-hegeh keluar Perbadanan Perpustakaan Awam Selangor di Bangi, sebelah Tasik Cempaka yang semerbak wangi itu. Hujan baru menitik gerimis masa tu, tapi langit memang gelap pekat. Berkurung dalam perpustakaan hingga tak sedar apa yang berlaku kat luar.

Nasib baik aku keluar sebelum jam lima, kononnya tak mahu bertembung dengan orang balik kerja. Elak jem. Hujan itu menyebabkan berlakunya banjir kilat di beberapa lokasi utama sekitar Kuala Lumpur dan Selangor sehingga menyebabkan kesesakan lalu lintas.

Gambar di bawah aku petik dari Mstar, dirakamkan di Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur oleh Bernama. Paras air memenuhi jalan raya manakala pemandu terpaksa memperlahankan kenderaan masing-masing.
Video banjir Kilat di Kuala Lumpur ini telah dimuat naik Harian Metro di laman webnya, jom sama-sama kita tengok apa yang berlaku setiap kali hujan lebat di Kuala Lumpur:Nasib baik aku tak terjebak kerja di KL. Kalau tak, mesti stress setiap kali berlaku begini kan?

Dulu-dulu, zaman Tok Kadok…pernah jugak kerja belah-belah sana…bukan betul-betul KL pun, tapi lebih kepada PJ. Hakikatnya, daku sangat stress. Nasib baik ada rejeki kerja di Bangi ya…

Gambar berikut pula diambil di Universiti Malaya yang disiarkan FB I Love Kelantan;Nasib baik masa aku ke UM hari selasa tu, bukan begini rupanya. Tapi, kalau hujan lebat jugapun bukannya aku tahu sebab masa balik dari UM tu belum jam satu tengahari pun. Sempat makan tengahari di Bangipun.Tiada ulasan: