Rabu, 18 Mei 2011

Antara Cik Epal dan Hanis Zalikha, Siapa Lebih Popular?

Ini entri waktu petang kala kepala tengah weng...sila nikmati seadanya;


Bagi yang dah lama blogging
ada banyak nama tersenarai sebagai blogger popular
Redmumy, KakIna KL, 
Ben Ashaari, Mat Gebu, Justkhai, Tukar Tiub
BeautifulNara,
kalau nak senarai
memang penuh entri dibuatnya

pernah tak sesiapa buat survey
dalam ramai-ramai blogger popular ni
siapa gamaknya yang tersenarai
sebagai blogger paling popular?
kira nombor satulah
apa sebab dia popular?
kenapa dia popular?

Adakah Cik Epal?
Hanis Zalikha?
BeautifulNara?
Ben Ashaari?
Redmumy?
ataupun sebenarnya che Deq?
Tak kira siapapun blogger popular itu,
persoalannya: macam mana cara
nak tentukan siapa nombor Wahid tu?
valid tak cara kira tu?
Ada sesiapa yang sukarela tak nak buat kajian pasal ni?

Takat ni Riceblogger.com dah senaraikan
100 blog paling popular di Malaysia
guna ranking Alexa dan technorati
adalah orang pernah buat
tapi masih tak tepat
kalau tak daftar dengan Alexa dan technorati
tak termasuklah
kira macam Ratu Cantik juga
walaupun kita cantik tapi
kalau tak masuk pertandingan
tetap tidak akan diistiharkan cantik.
tak gitu?

Antara Cik Epal dan Hanis Zalikha, Siapa Lebih Popular?
aku sendiripun tak tahu
ada sesiapa tahu?
beritahulah. Biar ramai orang tahu nanti
kalau tanya Cik Epal sendiri
atau Hanis Zalikha, apa reaksi mereka?

22 ulasan:

zulkbo berkata...

salam..
apa kata kita claim
diri kita adalah blogger
yang paling popular..
motivasi diri juga ni kan?
:)

zeqzeq berkata...

Tak kenal, tada masa nak buat kerja.
WENG daerah thai ada la pernah..
Buka Blog yg buat info, bukan gimik je..
Hari2 cerita bloger . ITU macm tiada modal, hari citer any esok yns, lusa nay ,tulat ysn..cukup sebulan.

zeqzeq berkata...

Beri kerja kpd mereka dpan server sambil curi tulang..

azieazah berkata...

Woooo susah looo...

Dalam ramai-ramai tu, Kak Azie cuma tahu beberapa nama sahaja, dan sebahagian lagi memang belum tahu.

Popular kerana apa? Itupun antara sebab. Tapi untuk berada di tahap teratas, macam mudah, tapi nak kekal kedudukan di atas tu yang payah.

eelobor berkata...

masalahnya cantik ker???? huhuhuh, ayat tersebut bukan untuk tuan tanah yer. nanti tak merasa durian bangi... hahahahaha

anyss berkata...

Zulkbo: Saya suka! Bukan semua orang suka ambil positif semua benda

anyss berkata...

ZZ: Ada orang kerjanya memang buat survey...itu yang saya maksudkan.
Gula dah naik harga, patutnya tekanan darah turun kan...sabaQ! sabaQ!

Saya weng sebab sejak dua minggu kerja tak henti termasuk weekend, daya tumpuan dah kurang. Kemungkinan akan berlarutan hingga akhir minggu depan. Agak2nya kepala saya akan jadi Songkla atau Narathiwat?

anyss berkata...

ZZ: tak baik buruk sangka tau...cheQ tak pi opis pun cheQ keja jugak tau...siap tak cukup tido lagi tu...

anyss berkata...

Azieazah: Sebab tu kena buat survey...kaji kenapa mereka popular, sebab apa ramai orang suka mereka, apa kelebihan mereka...tadak niat apa ehhh, bukan nak sabotaj depa.

Bila dah tau...kita amik yang positif, kita buang yang negatif. Ok tak lagu tu?

anyss berkata...

Eelobor: Errrr Tuan Tanah memang dah lama cantik...cuma tak masuk RAtu Cantik je hu hu hu ----> jom make duye beli di wakaf che Yeh

zeqzeq berkata...

Menaikan rating kan satu job. ..dah memang kerja dia...
Meng glamorkan diri juga job, supaya dapat berlakun jual produk..minyak

zeqzeq berkata...

Eh elek, kerja gaji kira tahun, bukannya gaji kira jam

feyus berkata...

Popular ke tak yang penting ikhlas dlm berblogging.:)
tahniah buat senarai nama blogger di atas.:)
Hati-hati, buah tembikai boleh meletup..

e~car182 berkata...

awk tertinggal lagi sorang! Fatin Liyana :)

eShanne Online Money | Create Money Online berkata...

can i be part of the blogging environment? .. :)

http://tuaranblog.com

Megah Angkasa berkata...

blog yg semakin meningkat popular di malaysia...pastikan anda mnyenaraikannya didalam blog list anda ;) http://takmungkinbenar.blogspot.com

Yana berkata...

heheh...tak tahu lak nak ckp siapa yg palin popular....follow awk ye...

Galeri Ilmu Shazyana
Shaz Nz Craft

anyss berkata...

ZZ: Ek? 365 hari kena keja ek?

Feyus: selamat datang. Setuju dengan sdr...semua perkara bergantung kepada niat.

anyss berkata...

e-car182: Selamat datang. Bukan semua blogger saya senarai, hanya contoh je.

Tuaran blog: saya tak terlibat dengan blog tarik duit ;)

anyss berkata...

Megah angkasa: selamat datang. Errrr...saya tak baca blog yang popular, saya baca blog ikut citarasa saya. Walaupun tak popular, tetap baca kalau dah suka ;)

anyss berkata...

yana: Selamat datang. Terima kasih sudi polow

My Bisnes berkata...

Hi semua, ni, nak syer video downloader baru ni memang cepat best http://www.mediafire.com/?mnkzjwwz66wdhg4