Dah lama tak masak. Bila ada kesempatan...bestnya boleh makan dengan meriah. Simple je, tapi...waduhhhhh, bungkus diet aku!
Tahu kenapa ramai orang Kelantan pandai? Sebab benda alah ni lah...kaya dengan protein tu...
Sangat meriah bila perah asam limau, masukkan durian dua ulas, letak cili sikit...fuyoooo takat Putera William tu apalah maknanya sangat!
Akhirnya...licin!
12 ulasan:
mengada la kau letak lak budu kat entri ni, terkecur2 liur aku wey... aku suka cap ketereh, letak tempoyak dgn cili api cicah lak dgn ikan kembung or cencaru bakar... Perghhhh! time tu kau jangan tegur2 aku, masa tu memang tak layan... abah aku pernah cakap, "kau sorang je org kelantan dalam rumah ni" semuanya sebab aku ni hantu budu... tapi dah tua2 gini kena kurang masin, darah tinggi beb!
pesta budu ke he he
Cap Ketereh dah tak sedap sekarang ni (walaupun aku tinggal kat Ketereh, tak penah nampak pun kilang budu kat situ hu hu hu...). Glamer sekarang ni "sos bilis". terangkat!
Budu pun dah naik harga. botol kecil tu pun dah RM1.50 pehhhhh! Cepat ler boleh pegi Mekah kan?
Bukan selalu makan budu...masa ada durian dan ada partner lawan makan baru best buka botol budu ni. Kalau tak, aku tak nengok pun ;)
ko masak nnt ku dtg erk. kecur ayak liur nih....sllluurrrpppp
Masak simple je tapi....fuyoooo makan sampai tak henggat donia
Caluk: Bukan senang nak pesta macam tu...musim durian je best
amboiii nyss..memang terliur sungguh. aku ni pun kirakan memang suka gila-gila ngan budu ni.nasib baik kat rumah ada cencaluk.hilang kecur tengok budu tu
to Jieda: Ada cencaluk tak apa...jangan lak simpan Caluk hu hu hu
Mmmmmm boleh buka bisnes Budu onlnine ni nampak gayanya ;)
salam ziarah!!!
wah sedapnye...
ngidam nk makan budu xdapat2..
huhuhuhu...
to Idah:
Wsalam...selamat datang.
Memang sedap...hingga menjilat jari. Sekarang ni kat pasaraya pun dah ada jual budu, sama macam sos lain tapi maybe yang lama sikitlah. Nak yang baru kenalah import dari Kelantan...
Heeyyyyy... baru ku tahu makan durian dgn budu yerr...
Nak try ler.. Kat umah ada 2 botol lagi budu kawe dari Kelate rajin dok bawak..
kena try.. kena tryyy....
to Azieazah: Cuba...jangan tak cuba. Banyak bezanya makan budu dengan durian dan makan budu dengan tempoyak. Paling penting...letak cili bebanyak...perah asal limau. Fuyooooo Putera Willian lalu depan pun tak nampak tau!
Catat Ulasan