Selasa, 8 Julai 2014

Airasia Tergelincir Di Brunei, Yusof Haslam Tembak Penyamun dan Johan Dapat Duit Raya

Petang semalam terbeliak sekejab bila baca berita Datuk Yusof Haslam yang terkenal dengan Gerak Khas itu melepaskan 3 das tembakan ketika banglo mewahnya dicerobohi penyamun. Wahhhhh! Jangan memain, datuk Yusof ada pistol engkau! Jangan nak buat lawak April Fool dengan dia…karang tak pepasal boleh tertembak errrrrr ingat sesenang ke nak tembak orang huh u h uhu

Walaupun tembakan amaran itu Berjaya menakutkan penyamun tarbus tersebut, tetapi mereka berjaya mencuri barangan milik Syafiq seperti cincin perkahwinan dan jam tangan berjenama. Apapun, Alhamdulillah, mereka tidak diapa-apakan.

Kisah MH370 sesekali sahaja berbunyi, tetiba Sebuah pesawat AirAsia tergelincir dari landasan semasa mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa Brunei kira-kira pukul 4 petang Isnin. Kesemua 102 penumpang dan tujuh anak kapal yang menaiki penerbangan AK278 dari Kuala Lumpur itu, berjaya keluar dengan selamat tanpa sebarang kecederaan.

Bila tengok gambar pesawat tersebut, tetiba terkenangkan kejadian pesawat MAS yang aku naik tergelincir di landasan Di Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra, Kota Bharu Kelantan dahulu kala. Fuhhhhhhh! Sila berdebar ya!

Walaupun begitu, 'Johan Raja Lawak' dan isterinya dapat duit raya bila Mahkamah Tinggi KL memerintahkan seorang pengarah dan syarikat penerbitan drama dan filem membayar ganti rugi RM170,100 kepada Mohammad Yazid Lim Mohamad Aziz dan isterinya Rozlinawaty Ismail. Baru aku tahu nama sebenar Johan Raja Lawak huh u huh u

Bayaran itu adalah kes saman berhubung kecederaan yang dialami Johan dalam penggambaran di sekitar Negeri Sembilan pada 2010. Pengarah Mohd Javed Mohd Nizar serta syarikat penerbitannya, Juara Filem Production Sdn Bhd membayar kos perubatan RM100 kepada Johan serta faedah lima peratus kepada Johan bermula dari tarikh saman itu difailkan sehingga tempoh penyelesaian.

Johan Maharaja Lawak cedera kena pukul pengarah

Mahkamah turut memerintahkan Mohd Javed dan syarikatnya selaku defendan membayar ganti rugi RM20,000 akibat trauma kepada isteri pelakon dan pelawak itu, serta faedah lima peratus bermula dari tarikh saman itu difailkan sehingga tempoh penyelesaian. Mahkamah turut memerintahkan kedua-dua defendan membayar kos RM50,000 kepada pasangan suami isteri itu.

dalam jugak tu...dah jadi paruttttt!!

tumbuk dengan cincin ka kaki kerusi ni?


Kes berlaku pada 18 Julai 2010, Johan, dan isterinya failkan saman RM1 juta terhadap kedua-dua defendan dengan mendakwa Mohd Javed telah mengasari dan membaling gelas kaca sehingga menyebabkan Johan mengalami kecederaan di dahi kirinya ketika mereka berjumpa di sebuah restoran di Sikamat, Seremban pada pada 11 Mei 2010. Johan mendakwa Mohd Javed juga bertindak menterbalikkan meja di hadapannya dan isteri. Johan turut mengalami kecederaan pada bahagian bawah mata kanan didakwa akibat ditumbuk seorang kru penggambaran yang dikenali sebagai 'Halim'.

Mohd Javed dan Halim kemudian terus memukul dan menyepaknya dan perbuatan mereka dihalang Ozlynn yang menyebabkan isterinya itu turut dipukul. Plaintif menuntut ganti rugi am sebanyak RM1 juta, ganti rugi khas untuk perbelanjaan dan kos rawatan serta ganti rugi teruk.

Hishhhh! Nak jadi pelakon pun kena ada tali pinggang hitam ni…kena belajar kungfu bagai huh u huhuhu Tiada ulasan: