Sabtu, 28 Jun 2014

Ditinggalkan Kekasih Kerana Pokai

Ini memang lumrah dunia. Kat mana-manapun.

Sekiranya kalian masih ada kekasih ketika pokai tak mampu nak hidup pun, maknanya kalian bertuah. Bukan semua orang sanggup hidup pokai bersama kita.

Di BEIJING, Seorang jejaka warga China yang pernah ditinggalkan kekasihnya kerana tidak memiliki wang telah membelanjakan AS$40,000 membuat tempahan empat pawagam IMAX di sini untuk tayangan perdana filem terbaru "Transformers" pada Jumaat sebagai bukti yang dia tidak lagi pokai.

Ketika di tahun empat kolej pada 2007 dia tidak mempunyai wang untuk membeli dua tiket wayang pun. Pada hari kekasihanya meninggalkan Beijing, dia telah memberi komen yang Xiaoyun akan berada dalam keadaan yang sama sampai bila-bila.

Sejak itu dia telah bekerja keras. Akhirnya dia membelanjakan separuh daripada pendapatan bulanan untuk membuat tempahan ke atas empat panggung IMAX sebagai bukti, keputusan yang dibuat oleh bekas kekasihnya tujuh tahun lalu adalah satu kesilapan besar. Fuhhhhhh! Setengah bulan gajinya USD40 ribu hambekkkk kau! Keja apakah dia ni? Nak pi ngurat lah!!! Seee…bila dah kaya, semua orang sanggup pi ngurat dia huh u huh u 

Sebagai bukti, Xiaoyun turut memuat naikkan salinan resit tempahan kesemua panggung tersebut yang berjumlah 250,000 yuan atau $40,000 {sejak bila pula USD 40k sama dengan RM40k? Pelik sat! Errrrrr…masa tempah bayar deposit dulu je kan?}.

Xiaoyun juga telah meminta bantuan para pengguna internet supaya menyebarkan mesej yang ingin disampaikan kepada bekas kekasihnya itu dan menjanjikan tiket percuma kepada mereka. Mesejnya itu telah dihantar sebanyak 110,000 kali menjelang Jumaat.

1 ulasan:

azieazah berkata...

Bukan semua orang bertuah dapat pasangan yang sejiwa setia sanggup susah senang bersama...