Jumaat, 28 Februari 2014

Wakafkan Harta di Srii Tahfiz Darul Ulum


Dan belanjakanlah (dermakanlah ) sebahagian dari rezeki yang Kami berikan kepada kamu sebelum sampai ajal maut seseorang dari kamu, (kalau tidak) maka ia (pada saat itu) akan merayu dengan berkata: Wahai Tuhanku! Alangkah baiknya jika Engkau lambatkan kedatangan ajalku sekejap lagi, supaya aku dapat bersedekah dan dapat pula aku menjadi dari orang yang soleh (Al-Munafiquun: 10).


Baca blog Pusat Tahfiz Srii Tahfiz Darul Ulum nak tahu lebih banyak maklumat, tetapi sebenarnya maklumat tu lebih banyak di facebook Kompleks Tahfiz Darul Ulum ni.


Srii Tahfiz Darul Ulum - JWTVBandingan pemberian orang-orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, sama seperti sebiji benih yang tumbuh mengeluarkan tujuh tangkai, setiap tangkai itu mengandungi 100 biji. Dan ingatlah, Allah akan melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendakiNya dan Allah Maha Luas (rahmatNya) lagi meliputi ilmu pengetahuanNya (Al-Baqarah: 261).Firman Allah surah Ali Imran ayat 180: "Dan janganlah orang-orang yang bakhil dengan harta yang Allah berikan kepada mereka dari karuniaNya menyangka bahawa kebakhilan itu baik bagi mereka. Sebenarnya kebakhilan itu buruk bagi mereka. Harta yang mereka bakhilkan itu akan dikalungkan kelak di lehernya di hari kiamat. Dan kepunyaan Allah lah segala warisan (yang ada) di langit dan di bumi."

3 ulasan:

Kakcik Seroja berkata...

Semoga kita tidak menjadi orang yang bakhil. ..

JunAina berkata...

Insyaallah kita kongsi rezeki yg ada.

QielaLuv berkata...

Saya dah bankin pada 14 mei 2014. Sehingga sekarang saya masih tidak menerima sebarang bukti / resit . Saya juga selalu followup dengan salah seorang dari mereka yang bernombor 011-10622324. Kali terakhir beliau membalas wasap saya adalah 14 june 2014. Saya rasa tertipu.