Anda Juga Mungkin Berkenan

Rabu, 2 Februari 2011

D’Puncak Bris Lake Resort

Keluar dari Ladang Anggur Tasik Beris, kami meneruskan perjalanan ke hadapan. Nak tengok kawasan sekitar. Lebih kurang 5km dari Ladang Anggur Tasik Beris, kami temui D’Puncak Bris Lake Resort. Ada kafe kat sini, tepi jalan juga. Pemandangannya sangat indah, penuh dengan kehijauan.

Kami basahkan tekak di restoren yang terdapat di D’Puncak Bris Lake Resort. Harganya sangat murah. Harga biasa sahaja. Di bahagian bawah kafe ini, terdapat resort comel yang sangat cantik. Harganya semalamaan juga terlalu murah, sekitar RM40 hingga RM70. Geram je nak bermalam kat situ.



Pelbagai aktiviti boleh dilakukan di sini seperti menyeberang tasik, berakit, jungle trekking, musang terbang (flying fox), night safari, kayak, star cruise, memancing, team building, BBQ dan berkhemah. kalau nak buat tempahan, bolehlah telefon;

Hj Rashid: 013-4290084
Pn. Zaini: 019-4058160
En. Sobri: 013-5913694
En.Zaini: 019-5497765

cantik tak chalet kat sini?

Kat belakang tu ada tasik yang sangat cantik. Sangat sesuai menjadi tempat persembunyian daripada kesibukan kota raya. Sesuai juga menjadi tempat ubat hati dan bawa diri. Kalau merajuk, best juga datang sini ye...tengok pemandangan indah sambil berkayak. Bukan nak terjun bunuh diri ya kawan-kawan. Barulah payah sikit orang nak datang memujuk ya tak? Mmmmmm bersungguh-sungguh betul merajuk tu ;)



Jom berperahu keliling tasik. Dayung berdua, nak?

2 ulasan:

azieazah berkata...

Kalau gitu Kak Azie nak pegi lah tempat tu. Sebab sedang merajuk sekarang nih...

hahahaha

thanks info. Sangat berguna suatu hari nanti ni...

TK berkata...

Salam.Menarik nampak tempat ni..dekat dengan ladang anggur...bertambah menarik..