Sabtu, 2 Julai 2011

Kabinet Tak Benar Astro Naik Tarif

Jom bersesak pada hari Sabtu di Kuala Lumpur. Macam ni tak sesaknya kita di KL Sentral?Kita kan ada gerabak pink!


Sebenarnya, entri hari ni yang sesak dan macam-macam cerita macam kerabu berpelagi ;)

Menurut Menteri komunikasi dan Multimedia Malaysia, Datuk Seri Dr Rais Yatim Kabinet memutuskan stesen televisyen berbayar Astro tidak boleh menaikkan tarif perkhidmatan mereka selagi tidak mendapat kebenaran Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM), agensi di bawah Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan. Beliau berkata isu kenaikkan tarif Astro tersebut telah dibincangkan dalam mesyuarat Kabinet semalam (jumaat 1.7.2011). Notis yang dikeluarkan Astro itu bertentangan undang-undang mengikut Akta Komunikasi dan Multimedia 1998. Oleh itu, SKMM akan mengambil tindakan sewajarnya memberitahu Astro untuk tidak meneruskan kenaikan sehingga suatu masa yang lebih sesuai untuk dilaksanakan.

Astro didapati melanggar undang-undang sedia ada berdasarkan notis awal kenaikan yang diedar kepada pelanggannya. Jadi, bolehlah abaikan surat yang Astro hantar tu, pelanggan ASTRO boleh senyum lebar semula kecuali pada hari hujan ya...sila menangis setiap kali hujan! Macam filem tamil pulak kan...mood sedih hujanpun turun. Pelanggan ASTRO terbalik sikit, menangis sebab hujan yang turun.

Astro baru-baru ini mengumumkan akan melakukan pelarasan terhadap pakej ASTRO yang ditawarkan berkuat kuasa 11 Julai ini dengan harga langganan bergantung kepada pakej pilihan pelanggan. Kelam kabut satu dunia maya bila ASTRO buat kecoh macam tu kan.

PssssT SATU:
Heboh juga bila tersebar khabar angin mendakwa Tan Sri Dr Jins Shamsuddin (Mohamed Zain Shamsuddin) sudah meninggal dunia akibat serangan jantung seperti tersebar dalam laman sosial Facebook dan Twitter, malah merebak pula ke blog. 

Menurutnya, “Ada kemungkinan berita kematian saya dikaitkan dengan arwah bekas Panglima Tentera Darat, Allahyarham Jeneral (B) Tan Sri Zain Hashim, yang meninggal dunia petang kelmarin. Mungkin mereka menganggap saya meninggal dunia kerana nama kami kedengaran sama,”. Beliau juga belum menerima panggilan telefon memohon maaf daripada individu yang menyebarkan maklumat kurang tepat itu. Opppppps!

PssssT DUA:
Ini cerita pelik @ aneh tapi benar-benar yang berlaku iaitu sebuah Kedai buah meletup di Pudu dipercayai tindak balas karbait dan air yang digunakan untuk peram buah.


2 ulasan:

Unknown berkata...

selamat malam adikku anyss
nampaknya makin banyak yang kita dengar dan tahu.. semakin bertambah rungsing hati dan perasaan kita terhadap dunia..

PS: bab astro tu.. kak setujulah...
Astro mmh tak patut

Sharinginfoz berkata...

baguslah tak payah le nak naik2