Anda Juga Mungkin Berkenan

Isnin, 16 Januari 2012

Permohonan Kemasukan Ke IPTA/Politeknik Premier Sesi Akademik 2012/2013 Program Pengajian Lepasan SPM/Setaraf: FASA 2

Masa datang kerja pagi tadi, sambil berangan baca papan layar
depan lampu isyarat kat UKM
ada tertera iklan Permohonan Kemasukan Ke IPTA/Politeknik Premier
Sesi Akademik 2012/2013 Program Pengajian Lepasan SPM/Setaraf: FASA 2
terus je niat dalam hati nak tampal kat blog
ye lah…maklumat mana boleh simpan sensorang
kena sebarkan, biar adik-adik kita tengah tunggu keputusan SPM
mudah dapat, cepatlah mereka terjun BSN beli no PIN

SISTEM PERMOHONAN KEMASUKAN PELAJAR BAGI SESI AKADEMIK 2012/2013

Kalau ke laman web UPU, Kat sini ada 3 kategori untuk permohonan sambung belajar;
KEMASUKAN KE IPTA / POLITEKNIK PREMIER BAGI LEPASAN SPM / SETARAF
KEMASUKAN KE ILKA /TEVT-POLITEKNIK BAGI LEPASAN SPM / SETARAF
KEMASUKAN KE IPTA BAGI LEPASAN STPM / MATRIK / ASASI / STAM / DIPLOMA/SETARAF


Permohonan kemasukan ke program pengajian di Politeknik Premier

bagi Lulusan SPM adalah melalui Sistem Permohonan Kemasukan Pelajar

bersekali dengan permohonan IPTA.

Permohonan Kemasukan Ke Politeknik Premier melibatkan 3 Politeknik iaitu :-

Politeknik Ungku Omar (PUO)
Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah (PSA)
Politeknik Ibrahim Sultan (PIS)

Panduan permohonan:

Calon yang telah mengemukakan permohonan pada Fasa 1 
WAJIB mengemukakan PERMOHONAN FASA 2.

Tarikh tutup: 2 April 2012

Bila dah buat entri ni, baru sedar yang macam pernah baca
kat blog lain sebelum ni, tapi di mana ya?
Macam sama jeeee
Permohonan Kemasukan Ke IPTA Fasa 2 Lepasan SPM 2011
dibuka bermula 9/01/2012 sehingga 02/04/2012. 
Tarikh akhir penghantaran semua dokuman adalah pada 19/04/2012.
mmmm yang ni untuk program Matrikulasi kot

Jadi adik-adik, sila ikut macam di blog Kujie
maklumat berkenaan memang dah lengkap.
apa yang berbeza kat website yang akan adik-adik isi nanti adalah:
pilihan tempat pengajian nanti
kalau nak ikut Politeknik Premier, silalah pilih politeknik premier
jangan pulak klik UPU untuk matrikulasi ya adik-adik...
Selamat isi borang permohonan


Errr...inilah perkara yang paling aku malas nak buat...isi borang!

Tiada ulasan: