Rabu, 30 November 2016

Video Konkrit runtuh di KL Eco City


Jam tiga petang tadi, konkrit jambatan runtuh (untuk pejalan kaki) yang 80 peratus siap dan masih dalam pembinaan telah runtuh. Konkrit yang sedang dalam pembinaan itu terletak di KL Eco City berhampiran Mid Valley Megamall di Jalan Kampung Haji Abdullah Hukum.Salah seorang daripada dua pekerja Bangladesh yang terperangkap di bawah runtuhan jambatan pejalan kaki berjaya diselamatkan. Dia yang mengalami kecederaan di kedua-dua belah kakinya dihantar ke Pusat Perubatan Universiti Malaya.

Astro Awani: Konkrit runtuh di KL Eco City, beberapa mangsa kritikalPetang tadi, dilaporkan seorang pekerja dari Vietnam terbunuh di tempat kejadian, manakala empat orang lagi cedera dan dua terperangkap di bawah runtuhan.

Video runtuhan konkrit KL Eco City dari dekatMaklumat terperinci kejadian Konkrit runtuh di KL Eco CityKita doa yang baik-baik ajelah ya. Semoga dimudahkan semua urusan.2 ulasan:

Adam berkata...

Masa tu saya dari bangsar ke abdullah hukum tapi tak perasan. Mungkin beberapi mini selepas saya lalu. Memang tak dengar pun. Dah jauh kot.

norhidana berkata...

ngeri tgk.... udah sana sini construction itu yg jd gitu kot