Khamis, 27 Ogos 2015

Hukum Upload Gambar Makanan di Facebook

Sebelum ni heboh tentang Hukum Post Gambar Makanan di facebook oleh Ustaz Fawwaz Mohd Jan. macam-macam pendapat oleh kita yang tak berapa nak tahu tentang hukum hakam ni bertebaran merata tempat. Bab komen cepat aje kita. Maklumlah…jari-jari suka menari di keyboard huhuhuhu hanya jari yang berbicara katanya.

Video inilah yang menyebabkan isu ini panas sehari dua di dunia maya;


Hukum Post Gambar Makanan oleh Ustaz Fawwaz Mohd Jan


Katanya, adab membeli makanan dan tak mahu bagi kat orang orang. Walau bagaimanapun, video tersebut sebenarnya hanya separuh sahaja. Huraian panjang lebar tentang apa yang Ustaz Fawwaz kuliahkan tu boleh tengok dalam video berikut;

Video Penerangan Hukum Post Gambar Makanan oleh Ustaz Fawwaz Mohd Jan


Hukum post gambar di facebook... Ustaz Fawwaz Mohd Jan
Huraian Ustaz Fawwaz tentang trend orang hari ni yang suka share gambar makanan di media sosial.. PENTING! dan WAJIB DENGAR!~
Posted by Zonkuliah on Wednesday, August 19, 2015

Lain kali jangan dok potong dengar sekerat je. Tak pepasal Ustaz Fawwaz kena kutuk kaw kaw semata-mata penerangannya tu orang guna pakai satu ayat sahaja. Yang ustaz ceritakan panjang lebar tu tak adalah pulak siapa nak cari dengar.

Sesiapa yang dah TERkutuk Ustaz Fawwaz secara tak sengaja, silalah minta maaf dengan ustaz. Tak ada kerja cari kerja namanya.

Berikut adalah penerangan dan pendapat Ustaz Hanif Haron pula, masih lagi tentang isu hukum muat naik @ upload gambar makanan di media sosial seperti facebook.

Hukum Upload Gambar Makanan Di Facebook oleh Ustaz Hanif HaronMenjaga hati dan perasaan orang juga adalah perlu dalam kehidupan kita.

Aku pernah alami bagaimana rasa sengsaranya bila hanya mata yang menikmati bermacam gambar makanan yang menarik di wall bila rakan-rakan facebook upload gambar makanan. Walau pun hanya cekodok. Walaupun hanya lempeng. Sangat siksa rasa itu. Nanti ambo cerita dalam entri lain ya…dah panjang sangat dah entri ni…

1 ulasan:

iryantyismail berkata...

tak dapat makan..tengok gambar pun jadilah..:-))