Sabtu, 9 November 2013

Gomo Piya Gomo


Aku kagum dengan ‘Captain Marvel’ Kelantan, Mohd Badhri Mohd Radzi atau Piya yang akan terus kekal bersama pasukan The Red Warriors (TRW) bagi mengharungi musim depan.

7 pasukan minat untuk tarik Piya dalam pasukan mereka, namun Kelate TRW jua menjadi pilihannya. Katanya, semangat dan darah anak jati Kelantan yang mengalir dalam dirinya menyebabkan beliau tetap setia berjuang dengan TRW. Tahniah bro! Betul pun, main di tempat orang tidak sama dengan padang sendiri. Lagi pula ramai yang menyokong dia dari belakang termasuk aku walaupun aku tak pernah laung nama dia dalam stadium.
 
Dia memang lebih kacak hensem bila setia
 

Indra Putra Mahayuddin dan Norfahan Muhammad dah berpindah ke pasukan lain termasuk empat tonggak pertahanan iaitu Azizi Mat Rose, Mohd. Rizal Fahmi Rosid, S. Subramaniam dan Mohd. Daudsu Jamaluddin, serta pemain tengah Mohd. Shakir Shaari dan Mohd. Izuan Solahuddin. Berlaku rombakan besar dalam pasukan Kelate TRW kali ini…moga-moga mereka cepat serasi. Skuad The Red Warriors berhadapan saingan getir dalam Liga Malaysia (Liga M) musim 2014 apabila 8 tonggak utama yang menjadi tunjang kekuatan Kelantan tahun 2012/2013 telah menyertai pasukan lain.

Sebuah lagu Dikir Moden yg dicipta khas buat peminat setia TRW dan dinyayikan oleh artis tempatan yg sedang meningkat naik, (QUA ANWARY) ditujukan khusus buat 'PIYA' @ BADRI RADZI, Kapten THE RED WARRIORS;
Seminggu dua lagi senarai nama pemain Kelantan TRW musim 2014 akan diumumkan. Harapnya penjaga gol kacak Khairul Fahmi Che Mat @ Apek setia menjaga gawang Kelantan. Orang kacak sehebat dia memang menjadi harapan!
 
 

Tiada ulasan: