Rabu, 29 Jun 2011

Jauhi Khalwat

MY INTEGRITI SIRI 5/2011


Jauhi khalwat sebab anda penjawat awam (bukan sebab lain!) Adusssssssssssssss!

PssssT: Sepanjang hari mendung disulami gerimis...suasana nan sangat romantis dan terlebih sesuai untuk lelapkan mata. Damai terasa...adakah cuaca nan indah ini sempena merahmati berlakunya peristiwa Israk Mikraj pada 27 Rejab tahun ke 11 kerasulan Rasulullah S.A.W?

PssssT: Mengapa perlawanan bola antara Malaysia dan (opsss! banyak kali dah berlaku, cuba check semula tahun 2009), berlaku pada hari bersejarah ini hinggakan, kita lebih teruja mengejar bola dari ingat peristiwa penting dalam dunia Islam ni? Ini pertanyaan ya...bukan spekulasi atau provokasi atau teori konspirasi la la la

PssssT:  Harimau Malaya bertemu Taiwan di perlawanan pusingan pertama kelayakan Piala Dunia 2014 di Stadium Nasional Bukit Jalil malam nanti. Gomo Malaya Gomo! Ingat Kelate je ke kena gomo hu hu hu  Kepada yang tak berpeluang bersesak di Bukit jalil malam ni, boleh tengok siaran langsung di TV1 Jam 8.35 malam ni, percuma je, tak payah nak kena bayar-bayar, tak perlu ada ASTRO…kita sorak ramai-ramai sampai runtuh taman perumahan la la la!

5 ulasan:

arituarini berkata...

btul tu stuju...

Cetusan berkata...

Islam agama rasmi. Cuma kuatkuasa longgar

anyss berkata...

Arul: setuju yang mana satu?

anyss berkata...

ZZ: terpaksa BERSETUJU dengan ZZ kali ni

odahonebizz berkata...

rmi yg anggp khalwat tu bukan jenayah yg serius sbb kalo kntoi just kena dnda & rmi yg mampu byr...tapi, kalo ikut undang2 islam kes berat ni sbb khalwat bleh bwk kpd zina...& lagi satu boleh bawak bala kat org lain...???

ANTARA MAKSIAT & ENCIK BALA