Rabu, 18 Januari 2012

Pinang Jeruk...Mana Gobek, Carilah Sireh


6 ulasan:

  1. GB: makan dengan sirih, bergambir dan berkapur ----> kira macam chewing gum orang zaman dulu2 lah ni ;)

    BalasPadam
  2. Eelobor: Reti ko nak make pinang jeruk nih?

    BalasPadam
  3. ricih/hiris pinang tuh halus2, masukkan dlm gobek bersama ngan sirih ,gambir sedikit kapur dan lumatkan...mmmmm ..nyum nyum.... kalu takde gobek tumbuk jer dlm lesung kat dapur

    BalasPadam
  4. Sejengkal cuma: Selamat datang...terima kasih dengan perincian cara makan pinang jeruk ni. Kalau tak ada lesung....pakai blander pun boleh ;)

    BalasPadam

Anda dialu-alukan untuk menyatakan pendapat yang bernas dan membina. Setiap komen, pendapat dan pandangan yang dikemukakan adalah pandangan persendirian anda, tidak ada kena mengena dengan Tuan Rumah blog ini. Mohon agar menjaga susila sebagai warga Timur berbudaya Melayu beragama Islam. Terima kasih dengan sokongan anda semua.