Anda Juga Mungkin Berkenan

Rabu, 30 November 2016

Video Konkrit runtuh di KL Eco City


Jam tiga petang tadi, konkrit jambatan runtuh (untuk pejalan kaki) yang 80 peratus siap dan masih dalam pembinaan telah runtuh. Konkrit yang sedang dalam pembinaan itu terletak di KL Eco City berhampiran Mid Valley Megamall di Jalan Kampung Haji Abdullah Hukum.



Salah seorang daripada dua pekerja Bangladesh yang terperangkap di bawah runtuhan jambatan pejalan kaki berjaya diselamatkan. Dia yang mengalami kecederaan di kedua-dua belah kakinya dihantar ke Pusat Perubatan Universiti Malaya.

Astro Awani: Konkrit runtuh di KL Eco City, beberapa mangsa kritikal



Petang tadi, dilaporkan seorang pekerja dari Vietnam terbunuh di tempat kejadian, manakala empat orang lagi cedera dan dua terperangkap di bawah runtuhan.

Video runtuhan konkrit KL Eco City dari dekat



Maklumat terperinci kejadian Konkrit runtuh di KL Eco City



Kita doa yang baik-baik ajelah ya. Semoga dimudahkan semua urusan.



Isnin, 7 November 2016

Kisah Bulu Ketiak

Huhuhuhu ada apa dengan bulu ketiak?

Mmmmm bukan semua orang punyai keyakinan yang tinggi tunjukkan bulu ketiak di khalayak ramai. Tapi, tetap ada, moh tengok 7 orang yang sangat berkeyakianan menampilkan bulu ketiak di khalayak umum;



Macam mana dengan kalian? Berani?

Adusssss!!!

Selasa, 1 November 2016

Dunia Dah Malas Nak Berputar



Semakin hari, nak jenguk wall facebook pun rasa macam tak sempat. Jenguk-jenguk gitu je, like like status kawan yang ketika tu melintas. Dah jadi hamba dunia apa ambo ni?

Dah November. Sebulan je lagi nak masuk tahun  baru. jenuh dok belek timbang, entah apa yang aku buat setahun ni...macam tak ada apa lah pulak. Alahai...cemana tu?

Makin usia bertambah, terasa benar sangat banyak perkara masih belum dibuat. Masih banyak tempat belum sampai. Masih banyak benda nak bebel tapi kudrat makin berkurang. Upaya makin susut. Nasib baik sempat lagi insaf huhuhuhu

Entahlah. Terkadang terfikir jugak macam mana dana pa jadinya bila dunia ni…bila bumi ni dah  malas nak berputar. Apa jadi kat kita?

Ada orang kata, bumi ni bukan bulat. Mmmmmm itupun aku tak sempat kaji lagi dasar dakwaan mereka. Hish! Semua benda nak kaji, ginilah jadinya!